Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σως μουστάρδας - μελιού για ψητά, τηγανιτά, σαλάτες (Mediterranean honey mustard)

Υλικά:

2κ.σ. μουστάρδα dijon
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Mερικά φύλλα φρέσκο δενδρολίβανο (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο
1 ροδέλα πρασινη πιπεριά και 1 ροδέλα κόκκινη
Πιπέρι, λίγο χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές και τα φύλλα δενδρολίβανου σε ένα γουδί ή μπώλ.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με κάτι το μπωλ και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να ανακατευθούν τα αρώματα πριν σερβίρουμε.
 Σάλτσα για κρεατικά ψητά ή παναρισμένα και τηγανιτές πατάτες. Στη σαλάτα με μαρούλι βάλτε λίγο παραπάνω ελαιόλαδο και αντικαταστήστε το λεμόνι με ξίδι βαλσάμικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

I like it!